Quiz Battle spørgsmålEr det snyd at øve spørgsmål og svar fra Quiz Battle?


Kan man snyde i et spil som Trivial Pursuit eller Quiz Battle? Nogle mener at det er snyd, hvis man slår spørgsmål og svar op.

Vi mener ikke at det er snyd, når man bruger internettet til at finde svar på sine spørgsmål. Det gælder både når man spiller spil som Quiz Battle, eller når man finder relevant information i forbindelse med sit arbejde, studie, fritid, eller hvornår man ellers søger efter information på internettet.

Men alt den viden som findes rundt om på internettet, er det ikke nødvendigt for os at huske på alting, og det er ikke snyd at være god til at finde viden. Nogle gange kan det være en bedre idé at kunne huske hvordan man finder frem til svaret på sit spørgsmål, end at kunne huske svaret i hovedet.

I skolen opleves det samme, hvor man skal skrive diktat. Herefter får man tid til at slå ordene op. Så hvis man er nogenlunde til at stave, og super god til at slå ordene op, vil man kunne få alle ord rigtige hver gang. Det er ikke snyd, men er en god egenskab.

Den 17/3 2013 viste TV2 hvordan ordblinde elever får udleveret hjælp via en pc med et program for ordblinde. Dette hjælper dem gennem skoledagen, men de må ikke bruge dette værktøj til deres eksamen. Det mener vi er snyd. Ikke at eleven snyder, men at man bliver snydt for at må bruge de hjælpemidler som man har til dagligt. Ordblinde elever skal ikke snydes for at måtte bruge deres hjælpemidler, ligesom ikke ordblinde ikke skal snydes for at bruge deres hjælpemidler.

Vi opfordrer vores brugere til at nærstudere de områder med spørgsmål og svar, som de finder mest interessante, så de får en større paratviden, men samtidig, syntes vi også at det er helt i orden at bruge en side som Quiz-Battle-Svar.dk til at slå de spørgsmål og svar op som man ikke kan. Det er ikke snyd.

Hvis man vil snyde i Quiz Battle, skal man lade nogle andre, og klogere personer spille for en, uden at fortælle modstanderen det. For så er det ikke en selv der er god til paratviden, eller internetsøgning.